HARRAN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE KURULAN HARRAN ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ
İLK MEZUNİYET TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleşen törene Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet İlci, BESYO Müdürü Prof. Dr. Atilla Gür, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç, üniversite akademisyenleri, Harran Çocuk Üniversitesi öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Harran Çocuk Üniversitesi'nin faaliyetlerini gösteren tanıtım filmi ve Harran Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı konserle devam etti.

Harran Çocuk Üniversitesi Müdiresi Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet İnci, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu törende birer konuşma yaptı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı konuşmada Harran Çocuk Üniversitesi'nin bölgede bir ilk olduğunu, hedeflerinin Şanlıurfa’da artan çocuk nüfusunun yetenek, sevgi, istek ve azimlerini göz ardı etmeden değerlendirmek olduğunu belirtti.

Mutlu konuşmasında, ”Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun imkânlarını Harran Çocuk Üniversitesi'ne açtık, çocukların üniversite ile tanışmasını, ileriye dönük hazırlanmalarını düşündük ve bu desteğimiz her zaman devam edecektir. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise konuşmasında Şanlıurfa’nın öneminden bahsederek, öğrencilerin bu üniversitenin ilk mezun öğrencileri olduklarını, geleceğin mimarı gençlerse, ülkenin en genç nüfusunun Şanlıurfa’da olduğunu, dolaysıyla geleceğin Şanlıurfa’da olduğunu ifade etti. Harran Çocuk Üniversitesi ile bir ilke imza attıklarını ifade eden Karahan Uslu, "Geleceği kurgulamak adına hak ettiğimiz hayalleri sizler oluşturacaksınız. Bu konuda başta üniversitemiz rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım." diyerek konuşmasını bitirdi.

Düzenlenen tören, katılan öğrencilere sertifika ve çeşitli hediyelerin dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

ULUSLARARASI ÜYELİKLER



ETKİNLİK TALEP FORMU

Çocuk Üniversitemiz bünyesinde düzenlenecek etkinliklerde görüşlerinizi önemsiyoruz. Görmek istediğiniz etkinlikleri bildirmek için aşağıdaki QR kodun yönlendireceği anketi doldurabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA