Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (Harran Çocuk Üniversitesi) ortak olduğu “Horizon 2020-MSCA-NIGHT-2018 çağrısı kapsamında “International Mersin Science Night (MERSCIN)” ve devamında gerçekleştirilen “3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği” projelerinde Harran Çocuk Üniversitesi, 7 atölye ve 9 öğretim elemanı ile yer aldı.

Mersin’de CNR EXPO Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen açılış törenine üniversiteyi temsilen Proje Bilim ve Düzenleme Kurulu Üyesi Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar da katıldı.

Proje kapsamında 5 kıtada bulunan 16 ülkeden 34 araştırmacı, ulusal düzeyde 34 şehirde bulunan 48 kurumdan 96 araştırmacı, yerel düzeyde ise 3 üniversite ve 16 kurumdan 128 araştırmacı ve uzman, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bulunan 168 okuldan 395 öğrenci ve 140 öğretmenden oluşan proje ekibi ile 124 atölye, 212 proje sergi, akıl zeka oyunları, bilim gösterileri, teleskopla uzay gözlemi, spor oyunları, sanat etkinlikleri, yamaç paraşütü gösterisi gibi etkinlikler düzenlendi.

Harran Çocuk Üniversitesi adına Doç. Dr. Yusuf Kurt ve Dr. Öğr. Üyesi Numan Gözübenli “Moleküler Biyoloji ve Genetik”, Dr. Öğr. Üyesi Şahin Toprak ve Dr. Öğr. Üyesi Arif Parmaksız “Böceklerin Gizemli Dünyası”, Dr. Öğr. Üyesi Hacer Çoruh “Arkeoloji ve Doğa”, Doç. Dr. Hülya Karataş “Yaşam Bulgularını Öğreniyorum”, Dr. Öğr. Üyesi Emine Teker “Şeklimi Çiziyorum Rengarenk Basıyorum”, Öğr. Gör. Melek Ölmez ve Öğr. Gör. Hüseyin Koç ise “Yabancı Diller Etkinlikleri” atölyeleri ile yer aldı. 

Proje ile ilgili açıklama yapan Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hülya Karataş, Horizon 2020 kapsamında yapılan bu projenin ilk basamağının tüm paydaş kurumlarla koordinatör kurum Mersin Üniversitesi’nde yapıldığını, 2019 yılında merkez koordinatörlüğünde tüm paydaşların katılımıyla Şanlıurfa’da benzer bir etkinliğin düzenleneceğini belirtti. MERSCIN projesinin bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılmasını, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır şekilde kavratmayı ve her yaş grubundan kitlelerin bilim farkındalığı kazanması amacıyla yapıldığını belirtti.

Doç. Dr. Karataş, projenin gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’a, katkıları ile projeyi güçlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar’a ve projede atölye lideri ve rehber olarak görev alan tüm öğretim elemanlarına yoğun çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiğini söyledi.
































 

ULUSLARARASI ÜYELİKLER



ETKİNLİK TALEP FORMU

Çocuk Üniversitemiz bünyesinde düzenlenecek etkinliklerde görüşlerinizi önemsiyoruz. Görmek istediğiniz etkinlikleri bildirmek için aşağıdaki QR kodun yönlendireceği anketi doldurabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA