MİSYONUMUZ

Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi çocukların Harran Üniversitesi ile buluşmasını sağlayarak bilimin ışığında gelişimlerini desteklemeyi, çocuklarla bir arada olan yetişkinlerin yeterliklerini arttırmayı, çocuk eğitimi alanında araştırma ve proje yürütmeyi misyon edinmektedir. Bu kapsamda çocuklar için programlar ve etkinlikler düzenlemeyi, öğretmen, ebeveyn ve çocuk eğitimi sunan kurumlara yönelik eğitim ve danışmanlık sunmayı, çocuk hakları hakkında farkındalık oluşturmayı, araştırmalar ve projeler ile çocuk eğitimi ile ilgili mevcut uygulamaların değerlendirilmesine ve güncellenmesine yönelik çalışmalar yürütmeyi hedeflemektedir. Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerinde çocuk haklarını ve çocuk katılımını öncelemektedir.

VİZYONUMUZ

Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin vizyonu çocuklara yönelik eğitim, etkinlik, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetlerinde öncü konumunda uygulama ve araştırma merkezi olmaktır. Bu kapsamda yenilikçi uygulamaları benimsemek, çocuklara yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, araştırma ve projeler üreten güncel ve dinamik bir merkez olmak hedeflenmektedir.