Harran Çocuk Üniversitesi öğrencileri ören yerinde kazı yaptı.
Harran Üniversitesi bünyesindeki Harran Çocuk Üniversitesi'nde eğitim alan öğrenciler, Harran Ören Yeri’nde kazı çalışması yaptı. Harran Ören Yeri’nde, arkeologlar nezaretinde çapa, mala ve fırçalarla kazı yapan öğrenciler, toprak altından çıkan parçalara ilişkin bilgi aldı. Üniversitede eğitim alan yaşları 7 - 14 arasında değişen 30 öğrenci, "Arkeolojiyi öğreniyorum, kentimi keşfediyorum." projesi kapsamında tarihi Harran ilçesini ziyaret etti. Daha sonra Harran Ören Yeri’ne geçen öğrencilere Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal ve arkeologlar, tarihi kalıntılara ilişkin bilgi verdi. Ardından çocuklar için Emeviler döneminden kalma Ulu Camii kazı alanında yaklaşık 30 metrekarelik bölge içerisinde heykel, seramik parçaları ve bakır eşyaların bulunduğu özel bir alan oluşturuldu.

Arkeologlar nezaretinde çapa, mala ve fırçalarla kazı yapan öğrenciler, toprak altından çıkan parçaların üzerindeki yazı ve sembollere ilişkin bilgi aldı. Önal, yaptığı açıklamada, kazı çalışmasına katılan çocukların tarihi eserlere bakış açısını değişeceğine inandığını söyledi. Öğrencilerin bir eseri bulmanın heyecanıyla sevinç çığlıkları atmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Önal, "Uygulama, çocukların birer 'kültür elçisi' olarak yetişmesine ciddi katkı sağlayacak" dedi. Harran Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş da öğrencilere yönelik çeşitli projeler geliştirdiklerini kaydetti. Öğrenciler ise ilk defa kazı çalışmasına katıldıklarını ve çok heyecanlandıklarını söyledi.

Resimler için tıklayınız.